Uniwersalny wiosenny jadłospis dla przedszkola na cały miesiąc (4 tygodnie)

Nie trać długich godzin na opracowywanie i liczenie jadłospisów, kup gotowy uniwersalny jadłospis dla przedszkola

Dlaczego warto wybrać gotowy wiosenny jadłospis dla przedszkola?

  • Oszczędzisz czas i będziesz mogła go poświęcić na inne obowiązki
  • Będziesz miała pewność, że jadłospis ma odpowiednią ilość kcal, białek, tłuszczów i węglowodanów oraz że spełnia wymagania obowiązującego rozporządzenia
  • Dania z jadłospisu są proste w przygotowaniu i bazują na tradycyjnych, łatwo dostępnych produktach

Co otrzymasz w ramach wiosennego jadłospisu dla przedszkola?

  • Jadłospis z 3 posiłkami (śniadanie, dwudaniowy obiad, podwieczorek), średnia kaloryczność 930-940 kcal
  • Zaplanowane posiłki mieszczą się w średniej przedszkolnej stawce żywieniowej.
  • Posiłki są zdrowe, ale zarazem atrakcyjne dla dzieci, nie są też bardzo czasochłonne.
  • Jadłospis uwzględnia owoce i warzywa sezonowe (które możesz w jadłospisie modyfikować we własnym zakresie w zależności od dostępności w czerwcu, lipcu, sierpniu).
  • W jadłospisie są oznaczone wszystkie alergeny, które występują w posiłkach.
  • Dodatkowo otrzymasz materiały ze wskazówkami, jak zachęcić dzieci do jedzenia nowych, zdrowych produktów
  • Jadłospis składa się z wielu tradycyjnych dań, pojawiają się też dania mniej oczywiste, ale w takiej formie, by zyskały aprobatę dzieci

Przepisy znajdujące się w wiosennym jadłospisie to między innymi:

Śniadania: Oprócz tradycyjnych śniadań w postaci kanapek z serem czy wędliną, w jadłospisie znajdziesz również przepisy na pasty kanapkowe, atrakcyjne dla dzieci zupy mleczne (bazujące na nieprzetworzonych produktach). Są to między innymi:

  • Pasta z tuńczyka
  • Pasta jajeczna
  • Pasta rybna na bazie nabiału
  • Pasta ze słonecznika
  • Kanapki z różnorodnymi serami (ser żółty, mozzarella, twarożek, itp)
  • Kanapki z wędliną
  • Zupy mleczne na bazie płatków owsianych, żytnich, kaszy jaglanej w bardzo atrakcyjnych dla dzieci odsłonach

Zupy: W całym miesiącu niemal  nie powtarza się żadna zupa. Zupy są dobrane kolorystycznie do całego dnia, by dzienne menu było jak najbardziej kolorowe, a co za tym idzie dostarczało, jak największej ilości witamin i składników mineralnych.

Ponadto dodatki skrobiowo-zbożowy w zupach zostały przemyślane, tak by w ciągu tygodnia występowała duża gama różnych produktów zbożowych i skrobiowych.

Zupy to między innymi:

  • Ukochane przez dzieci: pomidorowa i rosołek
  • Barszcz czerwony
  • Zupy krem w różnych kolorystycznych odsłonach: biały, zielony, czerwony, żółty
  • Zupy na bazie roślin strączkowych
  • Tradycyjne polskie zupy, typu kapuśniaczek, krupnik, zupa jarzynowa, ogórkowa, koperkowa, żurek

Dania główne: Bazują na rozmaitych dodatkach białkowych, takich jak różnorodne rodzaje mięsa, strączki, nabiał, jaja i ryby.

Występują zarówno uwielbiane przez dzieci ziemniaki i dania mączne, ale i wszelakie kaszę oraz ryż.

Surówki zostały przemyślane tak, by, dopełniały dzienną kolorystykę potraw, ale i tak, by w głównej mierze bazowały na obecnie dostępnych produktach sezonowych i nie nadszarpywały budżetu.

Dania główne to, między innymi:

  • Kotleciki zarówno mięsne, jak i warzywno-zbożowe
  • Makaron w różnych odsłonach
  • Sosy mięsne oraz mięsno-warzywne
  • Dania na słodko, takie jak racuszki, naleśniki, ryż w owocami
  • Surówki zaś bazują między innymi na: burakach, różnorodnych kapustach, ogórkach kiszonych, marchwi, porze, oraz warzywach mrożonych (brokuł, fasolka szparagowa, kalafior, itp)

Podwieczorki: W przeważającej większości są na „słodko”, bazują bowiem na owocach, dzięki czemu zyskają aprobatę większości dzieci.

Występują tu zarówno zdrowe wypieki, jak i koktajle, kisiele, budynie. Jadłospis został przemyślany tak, by w dni, gdy jest bardziej czasochłonny obiad czy śniadanie występowały proste w przygotowaniu podwieczorki i na odwrót, gdy obiady są szybkie, w tych dniach występuje coś co wymaga odrobię większego zaangażowania. Tak, by realizacja jadłospisu nie przysparzała niepotrzebnych stresów.

Podwieczorki to między innymi:

  • Koktajle na bazie maślanki, kefiru, jogurtu oraz owoców i warzyw
  • Łakocie przygotowywane na „zimno” bazujące na kaszach, płatkach owsianych
  • Deserki mleczno-owocowo-zbożowe
  • Wypieki na bazie nabiału, płatków owsianych, nasion, owoców suszonych
  • ale również wytrawne, takie jak grzanki z serem i warzywami

Różnorodność napojów: różnorodne herbatki odpowiednie dla przedszkolaków, domowe wody smakowe i mleka owocowe, kompociki

 

Masz wątpliwości? Nie chcesz kupować „kota w worku”?! Zobacz film i zobacz jak wygląda uniwersalny jadłospis wiosenny dla przedszkola i co dostaniesz w ramach zamówienia:

ZOBACZ FILM i dowiedz się więcej o jadłospisie wiosennym

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Pakiet podstawowy – wiosenny jadłospis dla przedszkola

  1. 20-dniowy jadłospis
  2. Gramówka poszczególnych składników przypadająca na 1 dziecko
  3. Przepisy na dania z jadłospisu
  4. Mini e-book dotyczący jadłospisu
  5. Zawartość składników odżywczych [kcal, białka, tłuszcze, węglowodany] w poszczególnych dniach
  6. Średnia zawartość składników odżywczych [kcal, białka, tłuszcze, węglowodany] w tygodni

 

 

 

 

 

 

 

 

CENA Regularna pakietu 289 zł

Pakiet poszerzony – wiosenny jadłospis dla przedszkola

  1. 20-dniowy jadłospis
  2. Gramówka poszczególnych składników przypadająca na 1 dziecko
  3. Przepisy na dania z jadłospisu
  4. Mini e-book dotyczący jadłospisu
  5. Zawartość składników odżywczych [kcal, białka, tłuszcze, węglowodany] w poszczególnych dniach
  6. Średnia zawartość składników odżywczych [kcal, białka, tłuszcze, węglowodany] w tygodni

Plus:

  1. Receptury na dania z jadłospisu do Księgi HACCP z zawartością składników odżywczych [kcal, białka, tłuszcze, węglowodany], oznaczeniem alergenów, wytyczne dotyczące warunków obróbki termicznej gwarantującej bezpieczeństwo żywności. Tutaj możesz zobaczyć, jak wyglądają Receptury
  2. Materiały edukacyjne w formie pliku PDF „Wstęp do Receptur”

 

CENA Regularna pakietu 449 zł

ZAMAWIAM Jadłospsis

Analiza jadłospisu: