Praktyczne warsztaty i szkolenia dla Intendentów

szczegółowy program – KLIKNIJ

Jadłospis zgodny z obecnymi wytycznymi bez stresu i pracy po godzinach

Dlaczego warto mi zaufać?

  • Tworze takie szkolenia, w których sama z przyjemnością wzięłabym udział.
  • Wiem jak bardzo ograniczony jest Twój czas, dlatego cenie go i pokazuje jak usprawnić pracę, by nie brać jej do domu.
  • Mam świadomość ile stresu kosztują Cię kontrole Sanepidu, ale wiem również, jak poradzić sobie z trudnymi pytaniami podczas wizyty Inspektora.
  • Znam stawki żywieniowe w placówkach oświaty, podpowiadam jak jeszcze bardziej optymalizować wydatki przy jednoczesnym zwiększeniu atrakcyjności żywienia.
  • Na co dzień pracuje z Intendentami ze żłobków, przedszkoli i szkół, dzięki czemu wiem, jakich rozwiązań Ci potrzeba.
  • Jestem dietetykiem pediatrycznym, podpowiadam, jakich skutecznych trików używać, by dzieci chętnie jadły zdrowe jadłospisy zgodne z prawnymi wytycznymi.
  • Cenie sobie kontakty międzyludzkie i wzajemną wymianę doświadczeń, dlatego staram się, by na szkoleniach panowała przyjazna i otwarta atmosfera.


Co otrzymasz?

  • Moje szkolenia to przede wszystkim praktyka.
  • Szkolenia odbywają się w małych grupach, dzięki czemu jest również czas na omówienie Twoich indywidualnych problemów oraz wymianę doświadczeń z innymi Intendentami
  • Dokumenty prawne przekładam na bardziej „ludzki” język, pracujemy na konkretnych przykładach, byś mogła je szybko zrozumieć i byś wiedziała, jak łatwo się do nich stosować.
  • Wskazówki, które dostaniesz na szkoleniu, skutecznie wykorzystasz już w kolejnym dniu pracy.
  • Zyskasz też pewność, że to co robisz, robisz najlepiej.

Szczegółowy program i cennik najbliższych szkoleń


Nie pasują Ci terminy nadchodzących szkoleń?

Mogę zrealizować szkolenie w dogodnym dla Ciebie terminie.
Wystarczy, że znajdziesz minimum 4 dodatkowe osoby, które będą chciały wziąć udział w szkoleniu, a zorganizuje je specjalnie dla Was.
W celu ustalenia szczegółów napisz bądź zadzwoń: dorota@przewodnikzywienia.pl T: 511 764 699

Możesz również skorzystać z wewnętrznych szkoleń, które można zorganizować w Twojej placówce. Dzięki temu w krótkim czasie możesz przeszkolić większość swoich pracowników. Nie tracą oni czasu i pieniędzy na dojazd, gdyż szkolenie jest realizowane w Twojej placówce. Dodatkowo termin oraz tematyka są dopasowane do Twoich potrzeb i możliwości.

W razie zainteresowania wystarczy wysłać e-mail z zapytaniem o szkolenie wewnętrzne, w odpowiedzi zostanie przygotowana indywidualna oferta z wyceną takiego szkolenia.

Jak zapisać się na szkolenie

  • Wybierasz  poniżej rodzaj szkolenia, które Cię interesuje
  • Wybierasz datę
  • Wypełniasz formularz kontaktowy
  • Klikasz Wyślij

 

Co zyskujesz

  • Konkretną wiedzę, którą możesz wykorzystać w pracy.
  • Wymianę doświadczeń z innymi Intendentami.
  • Certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Skorzystaj również z gotowych uniwersalnych Receptur do Księgi HACCP, by uzupełnić braki w dokumentacji HACCP.

Wybierz szkolenie/warsztaty dla siebie

Praktyczne zastosowanie Rozporządzenia z 26 lipca 2016 - dla Intendentów ze szkoły i przedszkola ON-LINE

Temat warsztatów szkolenia:

Praktyczne zastosowanie Rozporządzenia
z dnia 26 lipca 2016
w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty

czyli Jak układać jadłospisy w placówkach oświaty

  1. Przypomnienie podstaw żywienia dzieci w wieku przedszkolnym.
  2. Norma średnioważona – co to jest, dla jakich placówek obowiązuje, obliczanie normy średnioważonej dla swojej placówki.
  3. Węglowodany, Tłuszcze, Białka, Cukier i Sól – jak je okiełznać podczas układania jadłospisów.
  4. Poprawne bilansowanie jadłospisu.
  5. Praktyczne zastosowanie obecnie obowiązującego rozporządzenia, dotyczącego żywienia w placówkach oświaty.
  6. Analiza przykładowego jadłospisu pod względem spełnienia wytycznych obowiązującego Rozporządzenia
  7. Omówienie pomocnych przy układaniu jadłospisów narzedzi internetowych.

Dostępne terminy:

on-line

Aktualne przepisy dotyczące żywienia w żłobku ON-LINE

Temat warsztatów szkolenia:

Jak układać jadłospisy w żłobkach.
czyli jak dostosować jadłospis do obowiązujących wytycznych.

  1. Przypomnienie podstaw żywienia dziecka w wieku żłobkowym
  2. Aktualnie obowiązujące przepisy dotyczące żywienia w żłobkach
  3. Co to jest norma średnioważona i dla jakich placówek ma zastosowanie
  4. Nauka poprawnego bilansowania jadłospisu, ze szczególnym uwzględnieniem cukru i soli
  5. Praktyczne zastosowanie Racji Pokarmowych
  6. Analiza przykładowego jadłospisu żłobkowego
  7. Omówienie pomocnych narzędzi internetowych przy układaniu jadłospisów

Dostępne terminy:

Szkolenie z poprawnego oznaczania alergenów - dla Intendentów ze szkoły, przedszkola, żłobka ON-LINE

Temat warsztatów szkolenia:

Oznaczanie alergenów w jadłospisie.
Dostosowanie menu do potrzeb alergika.

  1. Alergeny występujące w żywności
  2. Aktualnie obowiązujące przepisy dotyczące oznaczenia alergenów w żywności
  3. Nauka poprawnego i praktycznego oznaczania alergenów w jadłospisach
  4. Poszukiwanie alergenów w produktach gotowych
  5. Proste modyfikacje jadłospisów na potrzeby dzieci z alergiami

Dostępne terminy:

on-line

Interesują Cię szkolenia w innych miejscach Polski? Napisz!






Gotowe uniwersalne Receptury do Księgi HACCP – SPRAWDŹ

Uzupełnij dokumentacje i nie stresuj się kontrolą Sanepidu.

Powrót do strony głównej

Zarezerwuj miejsce na szkoleniu / warsztatach

Wybrane szkolenie/warsztat: