O nas

Sukcesem firmy są ludzie. W Przewodniku Żywienia pracują eksperci w swoim fachu, to misternie dobrane osobowości, ludzie od których bije energia i pasja. Poznaj nas trochę bliżej.

A jak już nas poznasz, zajrzyj do artykułów o tematyce żywienia, bądź upichć coś z Przepiśnikiem Przewodnika Żywienia, gdzie  znajdziesz smaczne, zdrowe i szybkie przepisy. Nie jestem kucharzem i nie spędzam długich godzin „w garach”, cenie za to prostotę, szybkość przygotowania posiłków i ich wysoką wartość odżywczą (nie myl z wysoką kalorycznością).  Przepiśnik powstał po to, by pokazać Ci, jak szybko można przyrządzić zdrowe posiłki (niektóre obiady robię w 15-20 minut) oraz jaką wartość odżywczą mają poszczególne dania.

 

Dorota Sokół

Właścicielka Przewodnika Żywienia

Jestem entuzjastką dietetycznej kuchni i zdrowego podejścia do życia.

Chciałabym, by moda na zdrowe odżywianie rozprzestrzeniała się niczym epidemia, a każde dziecko miało dobry żywieniowy start. Miedzy innymi w tym celu powstała książka „Dylematy Mamy i Taty w kuchni”, której jestem współautorką.

Wiem, jak skutecznie wprowadzić dobre nawyki żywieniowe i tego uczę na swoich warsztatach i szkoleniach oraz podczas konsultacji.

Zaufaj mi i przekonaj się jakie to proste.

Wykształcenie i kompetencje:

Magister Inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie

Absolwentka Studiów podyplomowych Nowe trendy w ocenie jakości i bezpieczeństwa żywności przetworzonej na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie

Edukator Żywieniowy programu Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy

Trener edukacji żywieniowej Banku Żywności w Krakowie

Mój zespół

Dietetycy

Większe projekty realizuje przy współpracy z najlepszymi dietetykami i żywieniowcami. Nie lubię byle jakości i cenie sobie osoby pracujące z pasją i zaangażowaniem, od których bije pozytywna energia. To specjaliści wykształceni na uczelniach wyższych.

W Polsce w chwili obecnej brak regulacji zawodu dietetyka, stąd porad może udzielać każdy. Nawet osoby bez wykształcenia lub po weekendowych kursach, podczas których nie sposób przyswoić tak obszerną wiedzę. Stąd tyle obiegowych mitów i teorii na temat żywienia, które nie mają pokrycia w rzeczywistości. Też myślisz, że nie można łączyć pomidora z ogórkiem?

Postaw na kompetentny i dobrze przygotowany merytorycznie zespół. Postaw na Mój Zespół.

Wykształcenie i kompetencje:

Absolwenci Wyższych Uczelni

Edukatorzy żywienia

Dodatkowe kursy doskonalące z dziedziny Żywienia Człowieka i Dietetyki

Gabriela Sosenko

Animatorka

Dzieci najchętniej uczą się przez zabawę. Zdrowego jedzenia również. Działamy kompleksowo, stąd w Zespole mamy cudowną Animatorkę, która uwielbia dzieci i ma milion pomysłów na minutę. Gabriela jest również wolontariuszką w Fundacji Doktor Clown, gdzie leczy dzieci śmiechem, nawet te bardzo ciężko chore.

Kursy i kompetencje:

Kurs Animatora czasu wolnego dzieci i dorosłych

Szkolenie w zakresie pracy z osobami niepełnosprawnymi, leczonymi na oddziałach psychiatrycznych oraz w wyspecjalizowanych ośrodkach wsparcia z orzeczeniem o niepełnosprawności z symbolem 02-P

Szkolenie z pracy z trudnym dzieckiem

Animator w Fundacji Dr Clown

Justyna Czudek

Fizjoterapeutka, trener personalny, instruktor nordic walkingu

Zdrowe żywienie było by niczym bez odpowiedniej aktywności fizycznej. Dlatego w moim Zespole nie mogło zabraknąć fachowca w tej dziedzinie.

Od Justyny bije niesamowita energia, którą czuje się już w pierwszych 5 minutach kontaktu z nią. Uwielbia biegać boso, wspinać się po drzewach i żonglować.

Wykształcenie i kompetencje:

Akademia Wychowania Fizycznego: studia licencjackie Fizjoterapia

Liczne kursy i szkolenia: Pilates, Pilates Matwork, Pilates Special Population, Kurs trenera pesonalnego, Kurs instruktora nordic walking, Kurs treningu funkcjonalnego.