Nasze praktyczne szkolenia dla Intendentów

Współpracując na codzień z Intentami i Pracownikami Kuchni, wiemy z jakimi problemami się borykają. Nasze praktyczne szkolenie jest skrojone specjalnie na ich potrzeby. Ułatwia pracę przy układaniu jadłospisów, oszczędza czas i dodaje pewności, że układane jadłospisy spełnają obowiązujące normy.

Możesz mieć pewność, że nasze szkolenia są bardzo wysokiej jakości. Jak to osiągamy? Pracujemy w małych grupach do 12 osób, dzięki czemu jest czas na zadanie wielu pytań, wymiane doświadczeń z innymi uczestnikami.

Stawiamy przede wszystkim na praktykę, gdyż suche fakty ciężko było by wykorzystać w codziennej pracy. Ponadto warsztatowa forma, powoduje, że uczestnicy nie są znudzeni i tym samym są w stanie przyswoić naprawdę wiele informacji.

Budujemy przyjazną atmosfere na szkoleniu, która sprzyja wymianie doświadczeń.

Uczestnicy naszych szkoleń oceniają je bardzo wysoko, jako jedne z najlepszych, w jakich brali do tej pory udział.

Szkolenie dedykowane dla

  • Intendentów pracujących w przedszkolu, szkole, żłobku
  • Kucharzy pracujących w przedszkolu, szkole, żłobku
  • Pracowników kuchni pracujących w przedszkolu, szkole, żłobku
  • Dyrektorów przedszkoli, szkół, żłobków którzy chcą poznać wytyczne, dotyczące układania jadłospisów
  • Osób, które chcą podjąć pracę na stanowisku Intendent, Kucharz, Pracownik Kuchni w przedszkolu, szkole, żłobku

Korzyści płynące z warsztatów

  • Stawiamy na praktyczną wiedzę. Gwarantujemy, że umiejętności zdobyte na szkoleniu wykorzystają Państwo w codziennej pracy.
  • Uczestnicy naszych szkoleń wysoko oceniają możliwość wymiany doświadczeń z pracownikami innych przedszkoli.
  • Otrzymają Państwo materiały przydatne w codziennej pracy.
  • Otrzymują Państwo certyfikat ukończenia szkolenia.

Wybierz szkolenie/warsztaty dla siebie

Szkolenie dla Intendentów oraz Pracowników Przedszkoli i Szkół

Temat warsztatów szkolenia:

Praktyczne zastosowanie Rozporządzenia
z dnia 26 lipca 2016
w sprawie wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty

  1. Przypomnienie podstaw żywienia dzieci w wieku przedszkolnym.
  2. Norma średnioważona – co to jest, dla jakich placówek obowiązuje, obliczanie normy średnioważonej dla swojej placówki.
  3. Węglowodany, Tłuszcze, Białka, Cukier i Sól – jak je okiełznać podczas układania jadłospisów.
  4. Poprawne bilansowanie jadłospisu.
  5. Praktyczne zastosowanie obecnie obowiązującego rozporządzenia, dotyczacego żywienia w placówkach oświaty.
  6. Układanie jadłospisów według obecnie obowiązujacych wytycznych.
  7. Omówienie pomocnych przy układaniu jadłospisów narzedzi internetowych.

Dostępne terminy:

Szkolenie dla Intendentów i Pracowników Żłobka

Temat warsztatów szkolenia:

Zmiana przepisów dotyczących żywienia w żłobkach.
Dostosować jadłospisu do obowiązujączych wytycznych.

  1. Przypomnienie podstaw żywienia dziecka w wieku żłobkowym
  2. Aktualnie obowiązujące przepisy dotyczące żywienia w żłobkach
  3. Co to jest norma średnioważona i dla jakich placówek ma zastosowanie
  4. Nauka poprawnego bilansowania jadłospisu, ze szczególnym uwzględnieniem cukru i soli
  5. Praktyczne zastosowanie Racji Pokarmowych
  6. Układanie jadłospisów żłobkowych
  7. Omówienie pomocnych narzędzi internetowych przy układaniu jadłospisów

Dostępne terminy:

Szkolenie dla Intendentów przedszkoli, szkół i żłobków (2019)

Temat warsztatów szkolenia:

Oznaczanie alergenów w jadłospisie.
Dostosowanie menu do potrzeb alergika.
Szkolenie w przygotowaniu.
Najbliższe szkolenie odbędzie się w styczniu 2019

Interesuję Cię to szkolenie?
Wyśli wstępne zgłoszenie i zarerewuj termin już dziś.
Gdy będzie już gotowy program i wyznaczony dokładny termin szkolenia poinformujemy Cię o tym.

Dostępne terminy:

Zarezerwuj miejsce na szkoleniu / warsztatach

Wybrane szkolenie/warsztat:


Interesują Cię szkolenia w innych miejscach Polski? Napisz!






Skorzystaj z naszych pozostałych usług

analiza jadłospisu lub oznaczenie alergenów w jadłospisie.

Dowiedz się więcej