O mnie

Przewodnik Żywienia to firma zajmująca się głównie edukacją żywieniową i materiałami edukacyjnymi dedykowanymi dla osób odpowiedzialnych za żywienie zbiorowe dzieci i młodzieży. Praca z Dyrektorami przedszkoli i szkół, Intendentami i Pracownikami kuchni pozwoliła mi wczuć się w ich bolączki i stworzyć produkty i usługi, które pozwalają zaoszczędzić im czas i odzyskać spokój ducha.

Dorota Sokół

Właścicielka Przewodnika Żywienia

Jestem entuzjastką dietetycznej kuchni i zdrowego podejścia do życia.

Tworzę autorskie szkolenia dla Intendentów i pracowników kuchni.

Prowadzę szkolenia otwarte w formie on-line oraz zamknięte, stacjonarne na indywidualne zlecenie placówek. Tworze szkolenia w taki sposób, by były przystępne i dawały satysfakcje uczestnikom.

Tworze również autorskie materiały edukacyjne, które ułatwiają pracę i oszczędzają czas.

Na szkoleniach pokazuje, jak w łatwy sposób odmienić menu, by spełniało normy żywienia i było chętnie pałaszowane przez dzieci.

szkolenie dla intendentów

Konferencje, Szkolenia, Warsztaty

Byłam prelegentką na konferencjach organizowanych między innymi przez:

  • Ministerstwo Zdrowia
  • Stację Sanistarno-Epidemiologiczną w Krakowie
  • Instytut Matki i Dziecka
  • Bank Żywności w Krakowie

 

Przeprowadziłam dziesiątki szkoleń i warsztatów dla dzieci, młodzieży, dorosłych, młodych rodziców, seniorów, dzieci i dorosłych z niepołnosprawnościami, dyrektorów szkół, przedszkoli i żłobków, intendentów, pracowników kuchni.

Wykształcenie i kompetencje

Magister Inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie

Absolwentka Studiów podyplomowych:

Nowe trendy w ocenie jakości i bezpieczeństwa żywności przetworzonej na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie

Przygotowanie pedagogiczne do pracy nauczycielskiej w Krakowskim Instytucie Rozwoju Edukacji

Edukatorka Żywieniowa programu Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy

Trenerka edukacji żywieniowej Banku Żywności w Krakowie

Nauczycielka Przedmiotów zawodowych gastronomicznych w Technikum Gastronomicznym i Szkole Branżowej

Współautorka książki o żywieniu dzieci „Dylematy Mamy i Taty w kuchni”

 
 
Dorota Sokół szkolenia intendenci