Przewodnik Żywienia to firma zajmująca się głównie edukacją żywieniową i materiałami edukacyjnymi dedykowanymi dla osób odpowiedzialnych za żywienie zbiorowe dzieci i młodzieży. Praca z Dyrektorami przedszkoli i szkół, Intendentami i Pracownikami kuchni pozwoliła mi wczuć się w ich bolączki i stworzyć produkty i usługi, które pozwalają zaoszczędzić im czas i odzyskać spokój ducha.
Jestem entuzjastką dietetycznej kuchni i zdrowego podejścia do życia.
Tworzę autorskie szkolenia dla Intendentów i pracowników kuchni.
Prowadzę szkolenia otwarte w formie on-line oraz zamknięte, stacjonarne na indywidualne zlecenie placówek. Tworze szkolenia w taki sposób, by były przystępne i dawały satysfakcje uczestnikom.
Tworze również autorskie materiały edukacyjne, które ułatwiają pracę i oszczędzają czas.
Na szkoleniach pokazuje, jak w łatwy sposób odmienić menu, by spełniało normy żywienia i było chętnie pałaszowane przez dzieci.
Byłam prelegentką na konferencjach organizowanych między innymi przez:
Przeprowadziłam dziesiątki szkoleń i warsztatów dla dzieci, młodzieży, dorosłych, młodych rodziców, seniorów, dzieci i dorosłych z niepołnosprawnościami, dyrektorów szkół, przedszkoli i żłobków, intendentów, pracowników kuchni.
Magister Inżynier Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie
Absolwentka Studiów podyplomowych:
Nowe trendy w ocenie jakości i bezpieczeństwa żywności przetworzonej na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie
Przygotowanie pedagogiczne do pracy nauczycielskiej w Krakowskim Instytucie Rozwoju Edukacji
Edukatorka Żywieniowa programu Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy
Trenerka edukacji żywieniowej Banku Żywności w Krakowie
Nauczycielka Przedmiotów zawodowych gastronomicznych w Technikum Gastronomicznym i Szkole Branżowej
Współautorka książki o żywieniu dzieci „Dylematy Mamy i Taty w kuchni”