Szkolenia dla Intendentów i pracowników kuchni

Tworze takie szkolenia, w których sama z przyjemnością wzięłabym udział. Jestem praktykiem i moje szkolenia również nastawione są na praktykę, by już na drugi dzień po szkoleniu można było wykorzystać nabytą wiedzę.

Dlaczego warto mi zaufać?

  • Wiem jak bardzo ograniczony jest czas Intendentów, dlatego cenie go i pokazuje jak usprawnić pracę, by nie brać jej do domu.

  • Mam świadomość ile stresu kosztują kontrole Sanepidu, ale wiem również, jak poradzić sobie z trudnymi pytaniami podczas wizyty Inspektora i właśnie tego uczę na szkoleniach.

  • Znam stawki żywieniowe w placówkach oświaty, podpowiadam jak jeszcze bardziej optymalizować wydatki przy jednoczesnym zwiększeniu atrakcyjności menu.

  • Na co dzień pracuje z Intendentami ze żłobków, przedszkoli i szkół, dzięki czemu wiem, jakich rozwiązań Ci potrzeba.

  • Jestem dietetykiem pediatrycznym, pracującym również z dziećmi i ich rodzicami, dzięki czemu znam wiele skutecznych trików, które powodują, że dzieci chętniej jedzą zdrowe dania zgodne z prawnymi wytycznymi.

  • Cenie sobie kontakty międzyludzkie i wzajemną wymianę doświadczeń, dlatego staram się, by na szkoleniach panowała przyjazna i otwarta atmosfera.

Co otrzymasz?

  • Moje szkolenia to przede wszystkim praktyka.

  • Szkolenia odbywają się w małych grupach, dzięki czemu jest również czas na omówienie Twoich indywidualnych problemów oraz wymianę doświadczeń z innymi Intendentami.

  • Dokumenty prawne przekładam na bardziej „ludzki” język, pracujemy na konkretnych przykładach, byś mogła je szybko zrozumieć i byś wiedziała, jak łatwo się do nich stosować.

  • Wskazówki, które dostaniesz na szkoleniu, skutecznie wykorzystasz już w kolejnym dniu pracy.

  • Zyskasz też pewność, że to co robisz, robisz najlepiej.

  • Dostaniesz papierowy certyfikat, który zostanie wysłany do Ciebie po szkoleniu.

  • Dostaniesz również GRATIS szablon do automatycznego obliczania normy średnioważonej z uwzględnieniem energi [kcal], białek, tłuszczów, węglowodanów

Najbliższe szkolenia

Szkolenia odbywają się w formie on-line, są prowadzone warsztatowo i interaktywnie, a grupy są kameralne. Dzięki takiej formie pracy jest czas i przestrzeń na praktyczne podejście do tematu.

Uczestnicy mają do wykonania sporo praktycznych zadań, które wspólnie omawiamy. Jest też nieograniczony czas na zadawanie pytań, czy wymianę doświadczeń.

 

Jak poprawnie układać jadłospisy, czyli obecnie obowiązujące przepisy prawne dotyczące żywienia w placówkach oświaty

Najbliższe szkolenie: 14.06.2024, godz. 9.00-13.00

Szkolenie to jest poświęcone prawnym wytycznym dotyczącym żywienia w placówkach oświaty, które zostaną przełożone na tak zwany „bardziej ludzki język”.

Na szkoleniu zostaną omówione między innymi:

  • praktyczne zastosowanie rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154)
  • Aktualnie obowiązujące Normy Żywienia dla populacji Polski
  • Norma średnioważona
  • Przypomnienie postaw żywienia dzieci i młodzieży
  • Jakościowe bilansowanie jadłospisów
  • Przykładowe produkty gotowe, które zgodnie z prawem można wykorzystywać w placówkach oświaty

 

PAKIET STANDARD

  • Szkolenie
  • Szablon do automatycznego obliczania normy średnioważonej (kcal, białko, tłuszcz, węglowodany)
  • Certyfikat w formie papierowej

Cena: 419 zł

przy zapisie do 7.06.2024 niższa cena – 369 zł

PAKIET POSZERZONY

  • Szkolenie
  • Szablon do automatycznego obliczania Normy średnioważonej (kcal, białko, tłuszcz, węglowodany)
  • Certyfikat w formie papierowej
  • Receptury do Księgi HACCP – pakiet 80 szt.

Cena: 679 zł

przy zapisie do 7.06.2024 niższa cena – 619 zł

ZAPISUJĘ SIĘ NA SZKOLENIE

 

Oznaczanie alergenów w jadłospisach i prawidłowe dostosowanie menu do potrzeb alergików

Najbliższe szkolenie: październik 2024

  • Alergeny występujące w żywności
  • Aktualnie obowiązujące przepisy dotyczące oznaczenia alergenów w żywności
  • Poprawne, praktyczne oznaczanie alergenów w jadłospisach
  • Proste modyfikacje jadłospisu na potrzeby alergika
  • Przykładowe proste i tanie przepisy dostosowane do potrzeb dzieci z alergią na białka mleka, gluten, jaja

ZAPISUJĘ SIĘ NA LISTĘ OCZEKUJĄCYCH

 
 

Napisz, co Cię interesuje, a przygotujemy ofertę.

Pobierz bezpłatne materiały dla Intendentów